English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
10.03. - 14:30,
Ларго (бивше Център)
Режисьор:  Милена Андонова
Оператор:  Рали Ралчев
Сценарист:  Милена Андонова , Мария Станкова
Продуцент:  Невена Андонова , Кристине Руперт
Музика:  Константин Цеков
В ролите:  Бонка Илиева-Бони , Диана Добрева , Ангелина Славова , Сава Лолов , Валентин Танев , Филип Трифонов , Стефан Мавродиев , Асен Блатечки , Иван Савов
Продукция:  Провентус/Tatfilm, съвместно с БНТ и със съдействието на НФЦ и MDM Fund
Разпространител за България:  Ван Крис
Българско игрално кино
Бунтът на L.
Врабците през октомври
Маймуни през зимата
Нощ и ден
Обърната елха
Пазачът на мъртвите
Приятелите ме наричат Чичо
Разследване

Маймуни през зимата
Маймуни през зимата
Monkeys in Winter
, 2006, 111 мин, цветен
Награди:  Карлови Вари 2006 - "Най-добър филм" в програма “На изток от запад”; 6 награди във Варна ’06 – “Златна роза” за най-добър филм, за най-добра актриса на Диана Добрева (и за ролята й в "Пазачът на мъртвите"), за операторско майсторство (и за работата на Рали Ралчев в "Разследване" и "Обърната елха"), почетен диплом на Бонка Илиева-Бони, наградата “Невена Коканова” за актьорски дебют на Ангелина Славова и наградата “Въло Радев” за режисьорски дебют

В своя пълнометражен дебют Милена Андонова разказва отделните трагични истории на три жени. Новелата за привлекателната, жизнерадостна Дона – циганка с три деца от различни бащи, е ситуирана през 60-те години. За да им осигури по-добро бъдеще, тя се премества да живее с инвалид, но не може дори да предвиди последиците... 10 години по-късно Лукреция забременява, мечтае за живот в чужбина със своя нов обожател и погрешно възприема бременността си като препятствие... Тана – жената на успешен бизнесмен, бленува да си има дете, а нейният съпруг не може да живее нито с мисълта, че заради неговото безплодие мечтите й няма да се сбъднат, нито с внезапното "чудо" на нейното забременяване.

Носител на една от най-важните награди в Карлови Вари, филмът на Андонова е състрадателен, чуствителен и трагичен обзор на редица ситуации и решения (за жалост не изключителни). Въпреки всичко ясно построеният разказ предлага множество положителни и жизнеутвърждаващи детайли. Един от които е, че доказва все по-осезаемото съвземане на българското кино.

Питър Хеймс

Милена Андонова
Милена Андонова е родена през 1959 г. в гр. Бургас. През 1982 г. завършва кино- и телевизионна режисура в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Христо Христов. Дипломният й филм – игралната новела Дни от вчера, е селектиран за участие на Монреалския международен филмов фестивал (1990). През 1998 г. Милена Андонова участва в шестмесечен курс по кинодраматургия по програма "Нипков". Маймуни през зимата е първият й игрален филм.
2006  Маймуни през зимата
2008  Вътрешен глас
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by