English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
03.03. - 13:30,
Люмиер
04.03. - 13:30,
Дом на киното
Режисьор:  Хирокадзу Корееда
Оператор:  Ютака Ямадзаки
Сценарист:  Хирокадзу Корееда
Продуцент:  Шихо Сато , Масаюки Акиеда
Музика:  Ясухиро Касамацу
В ролите:  Арата , Ерика Ода , Сусуму Тераджима
Продукция:  TV Man Union/Engine Film
Световен разпространител:  Celluloid Dreams
Хирокадзу Корееда
Дистанция
Илюзии
Никой не знае
След живота

След живота
Wandafuru raifu
After Life
Япония , 1998, 118 мин, цветен
Награди:  Сан Себастиан 1998 - "Наградата на ФИПРЕССИ" ; Фестивал на Трите континента в Нант '98 – "Златен Монголфие" (поделен); Торино '98 – Награда за сценарий; 2 награди в Буенос Айрес '99 – за най-добър филм и за сценарий; "Братя Манаки" '99 – "Бронзова камера 300"

Вторият филм на режисьора на изтънчения Илюзия се връща към темата за взаимоотношенията между живота и смъртта, но променя гледната точка. Ситуиран в запуснато място, изглеждащо като занемарено училище, филмът разказва как консултанти помагат на новопристигналите да изберат най-съкровения си спомен, който след това бива пресъздаден във филм, за да ги придружава във вечността. След живота е филм за това как гледаме на миналото и за смисъла на живота. Със силно документално чувство (много от актьорите са непрофесионалисти, очевидно залагащи на личните си изживявания) филмът успява като забавен и затрогващ портрет на това какво представлява щастието за голяма част от съвременните японци. След живота отдава деликатна почит към начина, по който киното е свързано с мечтите ни, както и към изцелителната сила на любовта.

Хирокадзу Корееда
Японски режисьор, роден в Токио през 1962 г. Завършва литература в университета „Васеда”. Започва работа за “TV Man Union” – независима телевизионна продуцентска компания, за която снима няколко документални филма, донесли му награди. За След живота печели наградата на ФИПРЕССИ от Сан Себастиан, а филмът Никой не знае е отличен с награда за най-добър актьор в Кан.
1991  Както и да е... – docu
1991  Уроци от калфата – docu
1994  Август без него – docu
1995  Илюзия
1996  Без памет – docu
1998  След живота
2001  Дистанция
2004  Никой не знае
2006  Хана
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by