English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
09.03. - 18:30,
НДК - Зала 1
10.03. - 13:30,
Люмиер
11.03. - 18:30,
Люмиер
Режисьор:  Ким Ки-дук
Оператор:  Сьон Джон-му
Сценарист:  Ким Ки-дук
Продуцент:  Ким Ки-дук
Музика:  Но Хьеон-уо
В ролите:  Сун Хюн-а , Ха Джун-уо , Парк Джи-йеон
Продукция:  Happinet Pictures/Kim Ki Duk Film Co.
Световен разпространител:  Cineclick Asia
Световен екран
Време
Всичко е раста!
Йестърдей
Лъкът
Натюрморт
Ригодон
Спомням си

Време
Shi gan
Time
, 2006, 97 мин, цветен

Плодовитият автор и enfant terrible на корейското кино Ким Ки-дук се потапя в дълбините на обсебващата любов във Време. Ким изследва лудостта по пластичната хирургия, превзела бита на всички и пропагандирана от списания и телевизионни предавания, които превръщат в кошмар идеята за вечната младост и нетленната красота. Непредвидимият гений на Ким се захваща с тази актуална тема и я развива до самите й предели, за да покаже мрачното, мнително ядро на една провалена връзка.
Хубавата Се-хее (Парк Джи-йеон) има проблеми с приятеля си Джи-уо (Ха Джун-уо). Две години след началото си тяхната връзка е навлязла във фаза на умора. Въпреки че е верен на любимата си, Джи-уо се заглежда по чужди жени и в леглото като че ли се възбужда единствено при мисълта, че се люби с непознати. Се-хее не издържа на съсипващата живота й ревност и решава радикално да промени вида си. Да стане нова жена, в която приятелят й отново да се влюби. Постъпва в клиника по пластична хирургия, после изчезва безследно за 6 месеца – достатъчно, за да се изличат белезите. Джи-уо е сломен и объркан от потъването й вдън земя. Се-хее се появява отново в кафенето, което Джи-уо често посещава: тя е новата сервитьорка, твърди, че се казва Сий-хее (Сун Хюн-а) и се опитва да го съблазни. Ала помежду им се изпречва призракът на изгубената приятелка на Джи-уо, която той всъщност продължава много да обича. Ревността отново се промъква в несигурното съществуване, което Се-хее изкуствено си е създала.

Изчистеният стил на автора построява този екстремен разказ за любовта в кръгова структура. Заснет главно в кафенета и барове, където близостта на любовниците е неизменно споделена с присъствието на любопитните клиенти, Време е пропит с тихо, смущаващо насилие, което деформира чувствата и осакатява душата, макар и чрез хирургична намеса върху тялото. Сякаш пленен в криволичещата логика на едно ирационално съзнание, сюжетът се разгръща в сложен ритъм, който съответства на обсесивния тон на филма и показва за пореден път дарбата на Ким да превръща висококонцептуални идеи в силно емоционално кино.

Джована Фулви

Ким Ки-дук
Южнокорейски режисьор, роден през 1960 г. в Бунва. Учи изящни изкуства в Париж. Преди да дебютира като режисьор през 1996 г., работи като сценарист. Ким Ки-дук е режисьор от рядък вид. Този самоук кинотворец доби световна популярност с внушителна поредица от творби, характеризиращи се със силната си антикомерсиална естетика. През 2004 г. той безспорно бе фестивален режисьор № 1, след като бе отличен с призовете за режисура в Берлин (за Самарянката) и Венеция (за Стик № 3).
1996  Крокодил
1996  Диви животни
1998  Странноприемница "Клетка за птици"
1999  Истинска измислица
2000  Островът
2001  Неизвестен адрес
2001  Лошо момче
2002  Брегова охрана
2003  Пролет, лято, есен, зима… и пролет
2004  Самарянката
2004  Стик № 3
2005  Лък
2006  Време
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by