English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
06.03. - 18:30,
Люмиер
14.03. - 17:00,
Ларго (бивше Център)
15.03. - 21:00,
Дом на киното
Режисьор:  Ким Ки-дук
Оператор:  Джан Сюн-бек
Сценарист:  Ким Ки-дук
Продуцент:  Ким Ки-дук
Музика:  Кан Юн-ил
В ролите:  Джьон Сун-хван , Хан Йео-рюм , Сео Джи-сьок
Продукция:  Kim Ki-duk Film/Happinet Pictures
Световен разпространител:  Cineclick Asia
Световен екран
Време
Всичко е раста!
Йестърдей
Лъкът
Натюрморт
Ригодон
Спомням си

Лъкът
Hwal
The Bow
, 2005, 88 мин, цветен

Една лодка се носи като точка в океана. Развява се бяло платно – старо и износено. Плющи енергично на вятъра, подобно на чевръстия старец, собственик на лодката. Към неговата е завързана друга, по-малка лодка, чието цветно платно се ветрее нежно като млада девойка. В по-голямата лодка има канапе. Няколко мъже седят и се наслаждават на риболова. От 10 години момичето, което вече е на 16, живее със стареца и му помага, като сервира питиета на рибарите. Мъжете заглеждат похотливо миловидната девойка, но старецът пази своята повереница – въоръжен с лъка си, той пуска стрели всеки път, щом някой си позволи волности. Лодката е не само лодка, но и музикален инструмент, и място за предсказания. Старецът гадае бъдещето на клиентите, като стреля по избледнял портрет на Буда. Проблемите идват, когато момичето е привлечено от сина на клиент. Мъжете са недодялани и груби, а той е деликатен и мил. Но когато й подарява CD-плейъра си, старецът с гняв го изхвърля. Внезапно момичето вижда покровителя си в нова светлина. Не като защитник, а като тъмничар. Старецът решава веднага щом тя навърши 17 години, да й вдигне "сватба". Измъква се тайно, за да купи традиционни сватбени одежди.

"Елегичен разказ за любовта, възпрепятствана от външни обстоятелства. "Лодката" е най-музикалният от 12-те филма на оригиналния корейски режисьор Ким Ки-дук. Заснет в познатия от предишните уникален стил, с абстрактно-реалистичния си декор "Лодката" напомня и за камерните японски филми от началото на 60-те години."

Дерек Ели, сп. "Variety"

Ким Ки-дук
Южнокорейски режисьор, роден през 1960 г. в Бунва. Учи изящни изкуства в Париж. Преди да дебютира като режисьор през 1996 г., работи като сценарист. Ким Ки-дук е режисьор от рядък вид. Този самоук кинотворец доби световна популярност с внушителна поредица от творби, характеризиращи се със силната си антикомерсиална естетика. През 2004 г. той безспорно бе фестивален режисьор № 1, след като бе отличен с призовете за режисура в Берлин (за Самарянката) и Венеция (за Стик № 3).
1996  Крокодил
1996  Диви животни
1998  Странноприемница "Клетка за птици"
1999  Истинска измислица
2000  Островът
2001  Неизвестен адрес
2001  Лошо момче
2002  Брегова охрана
2003  Пролет, лято, есен, зима… и пролет
2004  Самарянката
2004  Стик № 3
2005  Лък
2006  Време
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by