English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
12.03. - 18:30,
Чешки център
Режисьор:  Марк Баудер , Дьорте Франке
Оператор:  Бьорес Вайфенбах
Сценарист:  Марк Баудер , Дьорте Франке
Продуцент:  Марк Баудер
Музика:  Бернхард Флайшман
Продукция:  Bauderfilm
Световен разпространител:  Bauderfilm
Фокус Германия
Австрийският метод
Дете на войната
Животът на другите
Застрахователят
Краят на морето
Лято '04
Премълчаното
Реквием
Свободната воля
Четири минути

Премълчаното
Jeder schweigt von etwas anderem
Last to Know
Германия , 2006, 72 мин, цветен

Филмът описва три семейства, които търсят най-сполучливия начин да се справят с "гедерманското" си минало. Когато са получили тежките си присъди, Ане, Уц, Матиас и Тинe са били на същата възраст, на която в момента са децата им. Всички до един се разкъсват между страха да споделят и желанието да си изкажат теглилата. Не е леко и никой не се чувства готов да отваря стари рани.
Анe е млада майка, когато в ГДР е обявена за "опасен враг на народа". Последвалото й насилствено откъсване от нейния 18-месечен син има дълготраен травматичен ефект и все още тормози дори собствените й родители. ЩАЗИ вземат на мушка Уц още като гимназист. Днес той разказва на чуждите деца за своите преживелици. Само че неговите дъщери се боят, че ако се престрашат да му зададат своите въпроси, ще наранят както него, така и себе си. Някога Матиас и Тине са задържани едновременно. Сега се опитват заедно да преодолеят случилото се. Дори са решени да си разчистят сметките с онези, които са ги предали навремето – нещо, което техните деца не разбират напълно. Матиас продължава да не намира сили да разговаря със своя баща за отношенията му с ЩАЗИ.

Марк Баудер
Германски режисьор, роден в Щутгарт през 1974 г. Учи бизнес мениджмънт в Кьолн, Санкт Гален и Ню Йорк между 1996 и 2001 г. През 2003-2004 учи в Колежа за кино и телевизия в Потсдам-Бабелсберг.
2000  Неизгубено време – docu
2003  Порасни или се махай – архитектите на глобалното село
2006  Jeder schweigt von etwas anderem
Дьорте Франке
Германска режисьорка, родена в Лайпциг през 1974 г. Емигрира от ГДР във Федералната република през 1982 г. Учи политология в Кьолн от 1994 до 2001 г. Писателка и журналистка, през 2001 г. тя учи и в Колежа за кино и телевизия в Потсдам-Бабелсберг.
2006  Премълчаното
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by