English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
05.03. - 16:00,
Дом на киното
05.03. - 21:00,
Дом на киното
06.03. - 19:00,
Ларго (бивше Център)
12.03. - 17:00,
Ларго (бивше Център)
Режисьор:  Кирил Михановски
Оператор:  Андрий Парех
Сценарист:  Кирил Михановски
Продуцент:  Емануел Михаел , Якоб Михелсон-Шамелашвили , Фернанда де Капуа , Елиане Ферейра , Матиаш Мариани , Дарио Бержезио
Музика:  Артур Андриш Рибейро
В ролите:  Жозе Мария Алвиш , Рубия Рафаеле , Чико Диас , Ив Офер
Продукция:  Unison Films
Световен разпространител:  Bavaria Film International
Международен конкурс
Боли ли?
Братя по съдба
Всичко безплатно
Клопка
Краят на морето
Марта
Маяк
Мечтата на рибаря
На крилете на мечтите
Разследване
Свобода за Джими
Четири минути

Мечтата на рибаря
Sonhos de peixe
Fish Dreams
, 2006, 111 мин, цветен

В селце от североизточното крайбрежие на Бразилия 17-годишният Жуси едва си изкарва прехраната, като се гмурка за омари на 30 метра дълбочина, при това с примитивна екипировка. Най-голямата му награда в края на дългия ден рискована работа е да поседи с Ана, която живее с майка си и малката си дъщеричка, докато тя с наслада гледа драмите на градските контета в любимия си телевизионен сериал. Ана си мечтае да напусне селото и да види свят. На Жуси му е достатъчен животът, който води. Останалите рибари, приятели на покойния баща на Жуси, му помагат да си купи и оборудва собствена рибарска лодка. Един ден стар негов познайник, Рожериу, се връща от големия град, за да работи по крайбрежието – ще вози туристи на разходка по дюните. Веднъж се случва така, че Рожериу откарва Жуси до дома на Ана. От този миг започва тяхното съперничество за вниманието на жената. Жуси трябва да се промени, в противен случай Ана може да се увлече по авантюристичния начин на живот на Рожериу.

Кирил Михановски
Роден и израсъл в Москва, той емигрира заедно със семейството си в Съединените щати в късните си тийнейджърски години. Започва да се снима в късометражни филми на свои приятели, студенти в Университета на Уискънсин, Милуоки. Скоро прави и своя първи късометражен филм – Terra Terra, участвал на няколко фестивала. Късометражният му документален филм от 2003 г. Вдишай, издишай печели Наградата на публиката на ежегодния показ на Нюйоркския университет пред Режисьорската гилдия на Америка.
2006  Мечтата на рибаря
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by