English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
09.03. - 19:00,
Ларго (бивше Център)
10.03. - 17:00,
Euro Cinema
Режисьор:  Далибор Матанич
Оператор:  Бранко Линта
Сценарист:  Далибор Матанич
Продуцент:  Марио Орешкович
Музика:  Юра Ферина , Павле Михольевич
В ролите:  Кресимир Микич , Ивана Рошчич , Ивана Кризманич
Продукция:  Hrvatska Radiotelevizija
Балкански филмови срещи
12:08 източно от Букурещ
Армин
Гърбавица
Дете на войната
Застава
Климати
Обичам те
Оптимистите
Утре сутрин
Хартията ще бъде синя

Обичам те
Volim te
I Love You
Хърватска , 2005, 83 мин, цветен

Крешо си има всичко – младост, пари, хубава и сполучила приятелка. Работата му е мечтаното занимание на всички хървати, израснали в епохата на новия капитализъм – копирайтър в маркетингова агенция. В същото време Крешо нищо си няма. Той и приятелката му са претрупани с работа и не прекарват достатъчно време заедно. Приятелите му – някога невинна тайфа гимназисти – са се превърнали в сбирщина от празноглави хора в неистово търсене на свободни жени, алкохол и дрога. Един ден Крешо открива, че е серопозитивен. Животът му се променя из основи. Крешо остава сам и започва да си отмъщава.

Обичам те не е възпитателен филм. Или може би е, но само доколкото се отнася до подхода към заразените хора – от него става ясно, че вирусоносителят е по-малко опасен, отколкото средата, която го отлъчва. Работата е там, че аз съм безкрайно параноичен и все си мисля, че може скоро да се окажем в същата ситуация, в която вече се намират някои страни от бившия източен блок, например Украйна и Русия – огромен брой серопозитивни. По някакъв начин, рано или късно, днешните хлапета неминуемо ще си платят за сегашния си разкрепостен начин на живот. Неутолимата жажда за нови изживявания и надпреварата в правенето на всичко, което не сме правили друг път, накрая може да се обърнат срещу нас."

Далибор Матанич

Далибор Матанич
Хърватски режисьор, роден в Загреб през 1975 г. През 1993 г. е приет да следва кино и ТВ режисура в Академията за драматични изкуства в Загреб, където му предстои да се дипломира. Дебютният му филм Касиерката иска да отиде на море печели награда за дебют в Котбус и се радва на голям успех в родината му. Член на Европейската филмова академия.

2000  Тишина – short
2000  Касиерката иска да отиде на море
2002  Готини мъртви момичета
2004  100 минути слава
2005  Обичам те
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by