English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
02.03. - 16:00,
Люмиер
03.03. - 22:00,
Euro Cinema
06.03. - 21:00,
Ларго (бивше Център)
Режисьор:  Иван Вирипаев
Оператор:  Андрей Нейденов
Сценарист:  Иван Вирипаев
Продуцент:  Гия Лордкипанидзе , Александър Шейн
Музика:  Айдар Гайнулин
В ролите:  Полина Агуреева , Максим Ушаков , Михаил Окунев
Световен разпространител:  The Match Factory
Европейски екран
Витус
Възстановяване
Градива
Есенни градини
Еуфория
Изкуството на плача
Колите на татко
Колко ме обичаш?
Кофти
Отровни приятели
Пътят за Гуантанамо
Свеж въздух
Таксидермия
Уста в уста
Фантасмагории
Фландрия
Цветовете на водата
Червен път
Шейтан

Еуфория
Ейфория
Euphoria
Русия , 2006, 82 мин, цветен
Награди:  Варшава 2006 - "Голямата награда" за дебют

Паша (Максим Ушаков) не може повече да търпи. Решава да изплюе камъчето пред Вера (Полина Агуреева). Казва й, че оттук нататък не би живял, без да я гледа, както я е гледал за пръв път на неотдавнашната сватба, където са се засекли. Тя признава, че, незнайно защо, също не е могла да откъсне очи от него. Нещо неочаквано се случва; нещо, което никога не са опитвали преди; нещо, което не проумяват… Вера живее със съпруга си Валерий (Михаил Окунев) и тяхната дъщеричка Маша в затънтено, схлупено селце посред широката степ край бреговете на река Дон. Когато съпругът й става агресивен, тя не се поколебава да избяга заедно с Паша. Ревнивият Валерий тръгва по дирите на двамата влюбени, решен да сложи край на страстта им.

Еуфория е историята на внезапна любов - автентична и безпощадна, почти брутална. Тези герои никога не са били учени да обичат и да бъдат обичани, затова не могат да се справят с обзелата ги еуфория. Това е историята на възрастни, които действат като деца; на хора, живели като отшелници сред дивата степна природа. Просто няколко нищожни фигурки на фона на внушителната, необятна равнина наоколо - колкото прекрасна, толкова и страховита. Величавият Дон е тихият свидетел на техните терзания.

Иван Вирипаев
Руски драматург, сценарист и режисьор, роден през 1974 г. Завършва Иркутското театрално училище през 1995 г. и след няколко години се установява в Москва. Като драматург е печелил някои от най-престижните руски театрални награди. Автор е и на книгата “Тринайсет текста, написани през есента”. В софийския “Театър 199” режисьорът Галин Стоев постави неговата пиеса “Кислород”.
2006  Еуфория
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by