English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
03.03. - 20:15,
Euro Cinema
04.03. - 21:00,
Люмиер
14.03. - 19:00,
Ларго (бивше Център)
Режисьор:  Брюно Дюмон
Оператор:  Ив Кап
Сценарист:  Брюно Дюмон
Продуцент:  Жан Бреа , Рашид Бушареб
В ролите:  Аделаид Льору , Самюел Боаден , Анри Кретел
Продукция:  3b Prods.
Световен разпространител:  Films Distribution
Европейски екран
Витус
Възстановяване
Градива
Есенни градини
Еуфория
Изкуството на плача
Колите на татко
Колко ме обичаш?
Кофти
Отровни приятели
Пътят за Гуантанамо
Свеж въздух
Таксидермия
Уста в уста
Фантасмагории
Фландрия
Цветовете на водата
Червен път
Шейтан

Фландрия
Flandres
Flanders
Франция , 2006, 91 мин, цветен
Награди:  Кан 2006 - "Голямата награда на журито"

Фландрия на Брюно Дюмон започва с описание на лумпенското ежедневие на няколко млади провинциалисти в Северна Франция, представено главно чрез тяхното първично отношение към секса и труда. После филмът неочаквано ги запраща в някаква безименна война в Близкия изток. По стар обичай на Дюмон сцените на брутално насилие и подробен до невъзможност секс са уловени в спокойни дълги кадри, които превръщат Фландрия във възможно най-предизвикателния и особен филм, който можем да си представим.

Историята изхожда от същите предпоставки като филма, с който Дюмон триумфира през 1999 г. – Човечността. Деместр е грубоват, нахакан млад човек от село, който без особено вълнение ходи по горичките с Барб – хубаво местно момиче с куп безразборни връзки. Един ден Деместр и цяла група от не по-малко разхайтени негови приятели получават призовки и безцеремонно са изпратени да се сражават сред някакъв неназован пустинен ландшафт. Изтръгнатите от средата си мъже не само са подложени на най-гнусни жестокости, но и дейно участват в тях в поредица от мъчителни сцени. Линията на ескалиращото насилие е преплетена с интерлюдии от родната Франция: Барб, в очакване Деместр да се завърне, също преживява тежки моменти. Филмът събира двойката отново в разтърсващия финал, който повдига въпроса как всички кошмарни изпитания са се отразили на тези безчувствени души.

Брюно Дюмон
Френски режисьор, роден през 1958 г. Преподавал е философия и е режисирал повече от 40 реклами, късометражни и документални филми. Печелил е Голямата награда на журито в Кан през 1999 г. с Човечността, а две години преди това и приза “Откритие на годината” на Европейската филмова академия за дебюта си Животът на Исус.
1997  Животът на Исус
1999  Човечността
2003  Двайсет и девет палми
2006  Фландрия
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by