English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
10.03. - 19:00,
Euro Cinema
11.03. - 14:00,
Дом на киното
Режисьор:  Славомир Фабицки
Оператор:  Богумил Годфрейов
Сценарист:  Марек Прухневски , Дениял Хасанович , Славомир Фабицки
Продуцент:  Пьотр и Лукаш Джечьол
В ролите:  Антони Павлицки , Наталия Вдовина , Яцек Брачак
Продукция:  Opus Film
Световен разпространител:  Opus Film
Европейски екран
Витус
Възстановяване
Градива
Есенни градини
Еуфория
Изкуството на плача
Колите на татко
Колко ме обичаш?
Кофти
Отровни приятели
Пътят за Гуантанамо
Свеж въздух
Таксидермия
Уста в уста
Фантасмагории
Фландрия
Цветовете на водата
Червен път
Шейтан

Възстановяване
Z odzysku
Retrieval
Полша , 2006, 109 мин, цветен
Награди:  Варшава 2006 - "Най-добър сценарий" ; 2 награди на Полския филмов фестивал '06 – за операторско майсторство (поделена) и за монтаж; 2 награди в Солун '06 – за режисура и за актьор

Възстановяване е полският еквивалент на Жестоки улици на Скорсeзe – безпощаден портрет на млад мъж, впримчен в разрешаването на дилема, която излиза извън контрола му.
Войтек живее в промишлен град, чиито силни години отдавна са отминали. Очаква го безславно бъдеще. Да, но той е влюбен в Катя – малко по-възрастна от него украинка, която живее с детенцето си. Как да спечели достатъчно пари, за да издържа Катя и детето, а и да намери достатъчно голяма квартира за тримата? Бива го в юмручния бой и започва да се боксира като аматьор в особено свирепи двубои. Скоро след това привлича вниманието на един амбициозен, сладкодумен млад предприемач, който си търси корави помощници, и е нает за охранител на нощен клуб. Но това е само началото – не след дълго пред Войтек се откриват още по-големи възможности. Новият му работодател движи солидна кредитна операция и има нужда от главорези, които да пребиват закъсняващите с плащанията длъжници. Въпреки че първоначално такъв тип работа го смущава, щом парите потичат като река и му позволяват да изпълни някои от най-съкровените си желания, Войтек започва да прави компромиси. Парадоксално, но колкото по-"добър" бандит става Войтек, толкова повече се отдалечава от мечтата си да бъде с Катя. Какво ще избере в крайна сметка?

Славомир Фабицки
Полски режисьор, роден през 1970 г. във Варшава. Учи кинодраматургия и режисура във Филмовото училище в Лодз. Завършва Майсторското училище за кинорежисура на Анджей Вайда през 2003 г. От 2001 г. е член на Европейската филмова академия. Късометражният му филм Мъжка работа е номиниран за „Оскар“ и за Европейската филмова награда за късометражен филм.


2001  Мъжка работа – short
2006  Възстановяване
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by