English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
15.03. - 11:30,
Люмиер
Режисьор:  Ким Шапирон
Оператор:  Алекс Ламарк
Сценарист:  Кристиан и Ким Шапирон
Продуцент:  Венсан Касел , Ерик Неве
Музика:  Нгуйен Ле
В ролите:  Венсан Касел , Оливие Бартелеми , Роксан Мескида , Нико Ле Фат Тан , Моника Белучи
Продукция:  120 Films/La Chauve Souris/StudioCanal/Wild Bunch
Световен разпространител:  Wild Bunch
Разпространител за България:  Ван Крис
Европейски екран
Витус
Възстановяване
Градива
Есенни градини
Еуфория
Изкуството на плача
Колите на татко
Колко ме обичаш?
Кофти
Отровни приятели
Пътят за Гуантанамо
Свеж въздух
Таксидермия
Уста в уста
Фантасмагории
Фландрия
Цветовете на водата
Червен път
Шейтан

Шейтан
Sheitan
Sheitan
Франция , 2006, 92 мин, цветен

Трима приятели – Барт, Тай и Ладж, посещават нощен клуб на Бъдни вечер. Пияният Барт ядосва бармана толкова много, че човекът накрая го халосва с бутилка по главата. Е, това не е най-добрият начин за започване на празниците. Но почакайте. Точно когато си мислите, че нощта е скапана напълно, се появяват две страхотни мадами – Ев и Ясмин, като първата предлага на всички да прекарат уикенда на вилата на нейните родители. Похотливите млади мъже хич не се и замислят. Пристигайки, те са посрещнати от зловещия пазач Жозеф. Забавленията продължават и след възбуждащ ден купонджиите заемат местата си на следващата вечер край празничната трапеза, на която е сервирана и печена коза. Подетият от Жозеф разговор бързо се насочва към теми като секса, злото и дявола. В същото време в съседна стая съпругата на Жозеф довършва кукла, облечена с парчета от дрехите и косите на Барт...
Шейтан е важен проект за звездата Венсан Касел. Пикантното съчетание от смразяващи ужаси, черен хумор и изобилен секс не е точно в традицията на утвърдилото се във “високата кулинария” френско кино, което обаче именно е намерението на Касел и дебютанта “готвач” Ким Шапирон. Добър апетит... и не съвсем!

Ким Шапирон
Ким Шапирон е роден в Сайгон. Започва кариерата си като илюстратор и графичен дизайнер. Докато работи като монтажист на специални ефекти във Франция, прави 2 късометражни филма – Tarubi, L'Arabe Strait и La Barbichette, с които печели награди. Той е и сред създателите на “Kourtrajme” – артистичен колектив, в който участват и Венсан Касел и графичният артист Кики Пикасо.

2006  Шейтан
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by