English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
31.03. - 20:30,
Дом на киното
09.04. - 19:00,
Люмиер
Режисьор:  Федерико Фелини
Федерико Фелини
8 1/2
АМАРКОРД
БАНКА ДИ РОМА
Белият шейх
ГЛАСЪТ НА ЛУНАТА
ГРАДЪТ НА ЖЕНИТЕ
ДЖИНДЖЪР И ФРЕД
ДЖУЛИЕТА НА ДУХОВЕТЕ
ЕДИН ЖУРНАЛИСТ РАЗКАЗВА ЗА БРАЧНА АГЕНЦИЯ новела от филма “Любовта в града”
И КОРАБЪТ ПЪТУВА...
ИЗКУШЕНИЕТО НА ДОКТОР АНТОНИО новела от филма “Бокачо '70”
ИНТЕРВЮ
КАЗАНОВА
КЛОУНИТЕ
МОШЕНИЧЕСТВОТО
Мамините синчета
НОЩИТЕ НА КАБИРИЯ
Пътят
РЕПЕТИЦИЯ НА ОРКЕСТЪР
РИМ
САТИРИКОН
СЛАДЪК ЖИВОТ
Светлините на вариетето
ТОБИ ДАМИТ новела от филма “Три стъпки в делириума”

ИЗКУШЕНИЕТО НА ДОКТОР АНТОНИО новела от филма “Бокачо '70”
Le Tentazioni de dottor Antonio segment from the movie “Boccaccio '70”
Le Tentazioni de dottor Antonio segment from the movie “Boccaccio '70”
, 1962, 60 мин, цветен

Четири новели в духа на Бокачо, поверени на четири големи имена в кинорежисурата: Ренцо и Лучана на Марио Моничели, Трудът на Лукино Висконти, Лотарията на Виторио Де Сика и Изкушението на господин Антонио на Фелини.
Господин Антонио е непреклонен моралист и се бори по своему с поголовно ширещата се поквара – чете конско евангелие на смаяни бойскаути; пречка се на млади двойки, търсещи усамотение; дори стига дотам да съдира кориците на жълтите издания по вестникарските будки. Един ден, отгоре на всичко, точно срещу прозорците на собствената му стая е монтиран огромен билборд, от който пищна дама със закачлива усмивка приканва гражданите да пият повече мляко. Господин Антонио безуспешно напира да го махнат, после също толкова напразно се опитва да го тушира с мастило. Когато най-сетне билбордът е цензуриран от властите, проливен дъжд отново оголва формите на съблазнителката. Тя, в крайна сметка, окончателно обсебва сънищата на господин Антонио и накрая една сутрин го заварваме изгубил разсъдък, покатерен върху изображението...

Федерико Фелини
Италианският режисьор, сценарист и актьор Федерико Фелини с право е смятан за една от най-продуктивните иоригинални фигури в световното изкуство от следвоенния период. Роден в Римини на 20 януари 1920 г., той почивав Рим на 31 октомври 1993 г. Съумява по-добре от всеки друг да пресъздаде реалния живот през сюрреализма на изкуството си. Въпреки принадлежността му към периода на неореализма, ексцентричността в рисунъка на Фелини и усета за абсурд в комедиите му го отличават от други изтъкнати режисьори като съвременниците му Роберто Роселини или Виторио де Сика. Неговият поетичен, ефирен и метафизичен стил го прави уникален. Едва 12-годишен Фелини избягва от къщи, за да постъпи в цирка. Премества се в столицата през 1939 г. За да свързва двата края, рисува комикси и прави карикатурни портрети на посетителите в римските ресторанти. Преди избухването на Втората световна война заедно със своя приятел Алдо Фабрици прави радиоскечове. И среща жената, с която прекарва живота си – Джулиета Мазина. Вдъхновен от американските филми, се увлича по репортерството и се опитва да работи като журналист. С помощта на Фабрици обаче влиза в киното и между 1939 и 1944 г. работи в различни комедии.
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by