English   |   Български   |   Пишете ни 
Регламент  Акредитация за журналисти  Акредитация за спонсори, гости и партньори
 
>> Международен София Филм Фест НА БРЕГА (Бургас) >> Международен София Филм Фест В ПЛОВДИВ
   
26.03. - 19:00,
Люмиер
02.04. - 20:00,
Дом на киното
Режисьор:  Федерико Фелини
Оператор:  Джани ди Венанцо
Сценарист:  Федерико Фелини , Тулио Пинели , Енио Флаяно
Продуцент:  Анжело Рицоли
Музика:  Нино Рота
В ролите:  Джулиета Мазина , Сандра Мило , Марио Пизу , Силва Кошина , Валентина Кортезе , Хосе Луис де Вилялонга , Валеска Герт
Продукция:  FEDERIZ/FRANCORIZ
Федерико Фелини
8 1/2
АМАРКОРД
БАНКА ДИ РОМА
Белият шейх
ГЛАСЪТ НА ЛУНАТА
ГРАДЪТ НА ЖЕНИТЕ
ДЖИНДЖЪР И ФРЕД
ДЖУЛИЕТА НА ДУХОВЕТЕ
ЕДИН ЖУРНАЛИСТ РАЗКАЗВА ЗА БРАЧНА АГЕНЦИЯ новела от филма “Любовта в града”
И КОРАБЪТ ПЪТУВА...
ИЗКУШЕНИЕТО НА ДОКТОР АНТОНИО новела от филма “Бокачо '70”
ИНТЕРВЮ
КАЗАНОВА
КЛОУНИТЕ
МОШЕНИЧЕСТВОТО
Мамините синчета
НОЩИТЕ НА КАБИРИЯ
Пътят
РЕПЕТИЦИЯ НА ОРКЕСТЪР
РИМ
САТИРИКОН
СЛАДЪК ЖИВОТ
Светлините на вариетето
ТОБИ ДАМИТ новела от филма “Три стъпки в делириума”

ДЖУЛИЕТА НА ДУХОВЕТЕ
Giulietta degli spiriti
Giulietta degli spiriti
, 1965, 148 мин, цветен

Заможна буржоазна дама, Джулиета кара лятото в своята красива вила в курорта Фреджене. По повод годишнината от сватбата й с Джорджо е организирано тържество, по време на което се провежда спиритичен сеанс. Гостите призовават разпасани, вулгарни духове – оскърбленията на един от тях, заедно със съмнението, че Джорджо й изневерява, подриват увереността на Джулиета. Тя няма на кого да се довери и остава сама със своите терзания, разпъната между лицемерното благоприличие и копнежа по живота без задръжки. Една съседка, Сузи, я кани при себе си и в нейната вила Джулиета най-сетне дава воля на чувствата си, още повече, че вече е получила доказателства за измяната на мъжа си. Но чувството за вина я кара да избяга, а противоречиви видения почти помътват разсъдъка й. С помощта на психоаналитик Джулиета успява да реагира и се впуска в истинска битка с призраците и подтиците си. Първият цветен пълнометражен филм на Фелини; последният в сътрудничество с Енио Флаяно (съсценарист на всички негови филми след Белият шейх); една от най-силните Фелиниеви роли на Мазина.

Федерико Фелини
Италианският режисьор, сценарист и актьор Федерико Фелини с право е смятан за една от най-продуктивните иоригинални фигури в световното изкуство от следвоенния период. Роден в Римини на 20 януари 1920 г., той почивав Рим на 31 октомври 1993 г. Съумява по-добре от всеки друг да пресъздаде реалния живот през сюрреализма на изкуството си. Въпреки принадлежността му към периода на неореализма, ексцентричността в рисунъка на Фелини и усета за абсурд в комедиите му го отличават от други изтъкнати режисьори като съвременниците му Роберто Роселини или Виторио де Сика. Неговият поетичен, ефирен и метафизичен стил го прави уникален. Едва 12-годишен Фелини избягва от къщи, за да постъпи в цирка. Премества се в столицата през 1939 г. За да свързва двата края, рисува комикси и прави карикатурни портрети на посетителите в римските ресторанти. Преди избухването на Втората световна война заедно със своя приятел Алдо Фабрици прави радиоскечове. И среща жената, с която прекарва живота си – Джулиета Мазина. Вдъхновен от американските филми, се увлича по репортерството и се опитва да работи като журналист. С помощта на Фабрици обаче влиза в киното и между 1939 и 1944 г. работи в различни комедии.
© 2001 - 2007 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by